Orel stepní

  • popis

  • fotogalerie

Orel stepní se vyskytuje ve dvou barevných formách – světlé a tmavé. V Evropě žije jen v jižních stepních oblastech Ruska. Hnízdí též v Africe, střední Asii, Arábii, Indii, Mongolsku a Číně. Vzácně zalétá i do České republiky. Orel stepní je méně obratný než ostatní orli. Živí se menšími savci velikosti králíka.

Umístění na mapě

Žádné umístění